Kvinoa-kasvis-tuorejuusto täytteiset jättiherkkusienet
Tässä täysin kasvistäytteinen, herkullinen täytetyt herkkusienet resepti. Sopii hyvin kasvisruuaksi sellaisenaan tai sitten lisukkeeksi kanalle, lihalle tai kalalle. Kevyt ja terveellinen vaihtoehto.
Ainekset:
Jättiherkkusieniä
Kvinoaa
Porkkana
1/2 sipuli (jos pieni sipuli niin kokonainen)
Valkosipulin kynsi
Tomaatti
Lehtikaalia
Tuorejuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Kurkumaa
Juustoraastetta (mitä tahansa juustoa)
Huuhtele kvinoaa juoksevan veden alla ja laita sitten kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä ohjeen mukaan ja valuta. Tee sen verran kun sinulla on jättiherkkusieniä eli arvioi itse menekki. Jos teet reilummin, ei hätää, voit hyödyntää lopun kvinoan toiseen ruokalajiin sitten.
Hienonna vihannekset pieniksi paloiksi ja kuullota hetki pienessä määrässä öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon hieman hyvää suolaa esim. hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Ripottele myös hieman kurkumaa, siitä tulee upea väri ja se on super terveellistä.
Sekoita vihannekset ja keitetty kvinoa. Arvioi määrä paljonko täytettä menee jättiherkkusienien sisään. Jos teit reilusti täytettä niin laita osa sekoituksesta toiseen astiaan.
Lisää haluamaasi tuorejuustoa ruokalusikallinen tai kaksi. Tässä käytin maustamatonta kun sattui sitä kaapissa olemaan.
Sekoita tahna tasaiseksi.
Poista jättiherkkusienistä jalat kiertämällä kevyesti. Laita jalat talteen toista ruokalajia varten, silppua vaikka jäljelle jääneen kvinoa-kasvis lisukkeen joukkoon tai tee erillinen herkkusienikastike niistä johonkin.
Täytä herkkusienet täytteellä käyttäen apuna vaikka kahta lusikkaa.
Ripottele jokaisen sienen päälle jotakin juustoraastetta.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä keskitasolla noin 15 min tai kun juusto on ruskistunut.
Jos kypsennät grillissä, käytä esim. kertakäyttö grilli alustaa tai muuta grilliin sopivaa alustaa, sillä joku sieni voi kipata tai juusto sulaa yli.
Tarjoa salaatin ja vaikka patongin kanssa sellaisenaan tai lisukkeena kanalle, lihalle tai kalalle.
Herkullista!
Ylijääneeseen kvinoaan voit silputa joukkoon raakojakin kasviksia pieniksi leikattuina ja vaikkapa yrttejä. Saat siitä seuraavan ruuan terveellisen ja kevyen lisukkeen tai lisää vaikka salaatin joukkoon. Älä kuitenkaan säilytä kvinoaakaan (kuten ei riisiäkään) jääkaapissa montaa päivää vaan pyri käyttämään viimeistään seuraavana päivänä. Kvinoa on kevyempää kuin riisi ja sisältää paljon ravintoaineita. Todellista superfoodia siis. Jopa Nasan astronauttien väitetään nauttivan lennoilla kvinoaa.
Viimeisimmät kommentit