Tämä herkullinen kasvispasta maistuu varmasti myös lihansyöjille, sillä maku on todella hyvä. Tällä ruualla lisäät kasvisten syöntimäärääsi tehokkaasti, mausta tinkimättä. Reseptissä on vihanneksia, jotka ehkäisevät tutkimusten mukaan sairauksia ja mustapapujen ansiosta saat myös proteiinia ja rautaa.

Resepti:

1 pieni sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 vihreä chili

10 cm kesäkurpitsaa

nippu varsiparsaa

tofua puoli pakettia

mustapapuja (valmiiksi keitettyjä)

merisuolaa

mustapippuria

sitruunapippuria

1/2 sitruuna

tuoreita yrttejä kuten basilika, oregano ja/tai timjami

parmesaani juustoa

Ohje:

Kuullota paistinpannulla oliiviöljyssä pilkotut sipuli, valkosipulinkynnet ja vihreä chili. Kypsennä huuhdeltu ja parin sentin paloiksi pilkottu varsiparsa mikrossa pienessä määrässä suolattua vettä noin 4 minuuttia. Lisää varsiparsa ja pilkottu kesäkurpitsa paistinpannulle. Lisää tofua suikaleina. Paista hetken aikaa ja lisää sitten valmiiksi keitetyt mustapavut. Mausta hyvällä suolalla (kuten merisuola), mustapippurilla ja sitruunapippurilla. Lisää hieman vettä ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää sitten puolikkaan sitruunan mehu ja silputut yrtit. Älä anna kiehua enää lisättyäsi edellä mainitut. Tarkista maku ja lisää mausteita jos tarvitsee. Nauti spagetin kanssa ja raasta päälle parmesan juustoa.

Mustapapuja voit ostaa valmiiksi keitettyinä kaupasta tai sitten jos haluat, osta kuivia mustapapuja ja valmista isompi määrä itse, pakasta annospusseissa ja käytä ruuanvalmistuksessa eri ruokiin. Jos ostat kuivia papuja, huuhtele huolellisesti ja liota niitä vähintään 12 tuntia, huuhtele ja keitä reilusti yli tunti. Tarkkaile keittäessäsi veden määrää sillä pavut imevät paljon vettä, ettei pala pohjaan. Kaada vesi pois ja huuhtele vielä kerran.