1/2 tai 1 chilin palko

n. 3 valkosipulinkynttä

1 sipuli

punaista paprikaa

keltaista paprikaa

porkkana

pikkutomaatteja

1/2 sitruuna

lehtipersiljaa tai korianteria

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl sokeria

2-3 rkl kalakastiketta (Fish sauce)

n. 3 tlk Punainen curry tahna (red curry)

2-3 rkl soijakastiketta

1 tlk kookosmaitoa

broilerin suikaleita 250-300 gr

riisiä

Määrä riittää 2-3:lle henkilölle.

Paista pannulla pienessä määrässä öljyä kanan suikaleita, kunnes ovat pinnalta saaneet vähän väriä. Lisää joukkoon chilin palat ja silputtu sipuli ja jatka paistamista hetken aikaa. Lisää tilkka öljyä pannulle ja siihen 3 teelusikallista punaista curry tahnaa. Alla tahnan poreilla pieni hetki, niin mausteet heräävät henkiin ja syvenevät. Sekoita kanan suikaleet ja tahna toisiinsa. Lisää pilkottu valkosipuli ja porkkanat joukkoon. Lisää n. puoli desilitraa vettä ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää n. 1/2 tl mustapippuria, 2-3 rkl kalakastiketta sekä saman määrän soijakastiketta. Lisää mukaan paprikapalat, sekoita. Lisää sen jälkeen kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen. Maista pitääkö lisätä jotain. Jos pidät suolaisemmasta, lisää kalakastiketta ja soijaa. Lopuksi puolita pikkutomaatit ja heitä joukkoon. Laita levy nollille ja kun kastike ei enää kiehu, purista puolikkaan sitruunan mehu sekä valitsemasi yrtit. Jos tuoreita yrttejä ei ole, niin murskaa korianterin siemeniä ruokalusikallinen ja lisää ne jo aikaisemmin kastikkeeseen. Ovat huippuhyviä. Keitä lisäksi riisiä.