Tämä herkullinen kasvispasta maistuu varmasti myös lihansyöjille, sillä maku on todella hyvä. Tällä ruualla lisäät kasvisten syöntimäärääsi tehokkaasti, mausta tinkimättä. Reseptissä on vihanneksia, jotka ehkäisevät tutkimusten mukaan sairauksia ja mustapapujen ansiosta saat myös proteiinia ja rautaa.
Resepti:
1 pieni sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
10 cm kesäkurpitsaa
nippu varsiparsaa
tofua puoli pakettia
mustapapuja (valmiiksi keitettyjä)
merisuolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
1/2 sitruuna
tuoreita yrttejä kuten basilika, oregano ja/tai timjami
parmesaani juustoa
Ohje:
Kuullota paistinpannulla oliiviöljyssä pilkotut sipuli, valkosipulinkynnet ja vihreä chili. Kypsennä huuhdeltu ja parin sentin paloiksi pilkottu varsiparsa mikrossa pienessä määrässä suolattua vettä noin 4 minuuttia. Lisää varsiparsa ja pilkottu kesäkurpitsa paistinpannulle. Lisää tofua suikaleina. Paista hetken aikaa ja lisää sitten valmiiksi keitetyt mustapavut. Mausta hyvällä suolalla (kuten merisuola), mustapippurilla ja sitruunapippurilla. Lisää hieman vettä ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää sitten puolikkaan sitruunan mehu ja silputut yrtit. Älä anna kiehua enää lisättyäsi edellä mainitut. Tarkista maku ja lisää mausteita jos tarvitsee. Nauti spagetin kanssa ja raasta päälle parmesan juustoa.
Mustapapuja voit ostaa valmiiksi keitettyinä kaupasta tai sitten jos haluat, osta kuivia mustapapuja ja valmista isompi määrä itse, pakasta annospusseissa ja käytä ruuanvalmistuksessa eri ruokiin. Jos ostat kuivia papuja, huuhtele huolellisesti ja liota niitä vähintään 12 tuntia, huuhtele ja keitä reilusti yli tunti. Tarkkaile keittäessäsi veden määrää sillä pavut imevät paljon vettä, ettei pala pohjaan. Kaada vesi pois ja huuhtele vielä kerran.
Viimeisimmät kommentit