Voit käyttää valmiita mustapapuja tai kypsentää itse kuivista mustapavuista. Jos valmistat itse, aloita liottamalla mustapapuja yön yli, mielellään 12 tuntia. Heitä vesi pois ja huuhtele huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä reilusti yli tunti. Imevät vettä, joten tarkkaile veden määrää ettei pala pohjaan. Tee suurempi määrä kerralla, sillä voit pakastaa annospusseissa valmiiksi keitettyjä mustapapuja ja heittää niitä moniin ruokalajeihin mukaan. Mustapavut ovat todella superfoodia ja herkullisia maultaan.

Resepti:

1 dl mustapapuja (kypsennettyjä)

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

4-5 herkkusientä

kesäkurpitsaa noin 10 cm pätkä

lehtikaalia

kanasuikaleita (maustamattomia)

suolaa, mustapippuria, sitruunapippuria

soija kastiketta maun mukaan

punaviinietikkaa pari ruokalusikallista

vähän vettä

reilusti yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa

Ohje:

Kuullota öljyssä sipulisilppu ja hienonnettu valkosipuli, lisää joukkoon kanasuikaleet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunapippurilla. Kypsennä sekoitellen. Lisää kypsennyksen puolivälissä viipaloidut herkkusienet ja kuutioiksi pilkottu kesäkurpitsa sekä lehtikaalia. Jatka kypsennystä ja lisää puoli desilitraa vettä, pari ruokalusikallista etikkaa ja soijakastiketta maun mukaan. Lisää kypsäksi keitettyjä mustapapuja joukkoon. Sekoita ja tarkista maku. Lisää mausteita tarpeen mukaan. Lisää lopuksi tuoreet yrtit. Nauti riisin kanssa ja vaikka Coleslaw salaattipussin johon lisää mukaan fetajuustoa.