Voit käyttää valmiita mustapapuja tai kypsentää itse kuivista mustapavuista. Jos valmistat itse, aloita liottamalla mustapapuja yön yli, mielellään 12 tuntia. Heitä vesi pois ja huuhtele huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä reilusti yli tunti. Imevät vettä, joten tarkkaile veden määrää ettei pala pohjaan. Tee suurempi määrä kerralla, sillä voit pakastaa annospusseissa valmiiksi keitettyjä mustapapuja ja heittää niitä moniin ruokalajeihin mukaan. Mustapavut ovat todella superfoodia ja herkullisia maultaan.
Resepti:
1 dl mustapapuja (kypsennettyjä)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
4-5 herkkusientä
kesäkurpitsaa noin 10 cm pätkä
lehtikaalia
kanasuikaleita (maustamattomia)
suolaa, mustapippuria, sitruunapippuria
soija kastiketta maun mukaan
punaviinietikkaa pari ruokalusikallista
vähän vettä
reilusti yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
Ohje:
Kuullota öljyssä sipulisilppu ja hienonnettu valkosipuli, lisää joukkoon kanasuikaleet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunapippurilla. Kypsennä sekoitellen. Lisää kypsennyksen puolivälissä viipaloidut herkkusienet ja kuutioiksi pilkottu kesäkurpitsa sekä lehtikaalia. Jatka kypsennystä ja lisää puoli desilitraa vettä, pari ruokalusikallista etikkaa ja soijakastiketta maun mukaan. Lisää kypsäksi keitettyjä mustapapuja joukkoon. Sekoita ja tarkista maku. Lisää mausteita tarpeen mukaan. Lisää lopuksi tuoreet yrtit. Nauti riisin kanssa ja vaikka Coleslaw salaattipussin johon lisää mukaan fetajuustoa.
Viimeisimmät kommentit