Kukkakaalikeitto kahdelle
1 sipuli
reilu 500 gr tuoretta kukkakaalia
suolaa maun mukaan
2 dl + 5 dl vettä
oliiviöljyä
mustapippuria
Ohje: kuullota pilkottu sipuli tilkassa oliiviöljyä, lisää pilkottu kukkakaali. Kuullota kukkakaalia hetki kattilassa sipulin kera. Lisää 2 dl vettä. Keitä kannen alla 15-20 min, jonka jälkeen lisää vettä noin 5 dl ja jatka keittämistä toiset 15-20 min ilman kantta miedolla lämmöllä. Lisää mustapippuria. Soseuta. Lisää vettä jos on liian paksua. Anna keiton seistä hetken aikaa ja nauti! Lisää päälle jotakin yrttiä jos huvittaa.
Vieläkin kevyempi herkullinen kukkakaalikeitto
Vieläkin kevyemmän kukkakaalikeiton ja eri makuisen kuin edellä oleva resepti on, saat keittämällä sipulia ja kukkakaalia, ripaus suolaa, 1 kasvisliemikuutio, 1/2 kanaliemikuutio. Keitä noin 20 min. Soseuta. Tarkista maku, lisää mahdollisesti suolaa ja hieman mustapippuria sekä persiljaa ja soseuta. Anna tekeytyä hetki.

Viimeisimmät kommentit